Zorg dat je later genoeg inkomen hebt!

Jarenlang hard werken om op je oude dag te genieten van alle vrijheid. “Financieel zal het toch goed geregeld zijn met mijn pensioen?”. Nou, niet altijd. Eén op de drie gepensioneerden ontvangt te weinig pensioeninkomen om dezelfde levensstandaard te handhaven. Laat staan om alle mooie plannen uit te voeren… Dat gaat jou toch niet gebeuren?

Wat heb ik nu opgebouwd aan pensioen?
Het plannen van jouw pensioen begint bij het bekijken van je huidige situatie. “Moet ik nu al iets doen dan? Mijn pensioen is nog zó ver weg.” Ja, dat klopt. Dus kan je nú nog actie ondernemen. Door op tijd extra pensioen op te bouwen, zorg jij ervoor dat je later genoeg geld hebt om jouw levensstandaard te handhaven.

Ga naar de Pensioenplanner op MijnBND en kijk wat je bij Brand New Day aan pensioen hebt opgebouwd. Daar zie je ook direct je te verwachten pensioeninkomen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al eerder pensioen hebt opgebouwd. Kijk daarom ook op Mijnpensioenoverzicht.nl voor een compleet beeld van je pensioensituatie.

Hoe zorg ik voor meer pensioen?
Het kan zijn dat je te weinig pensioen opbouwt. Je bent echt niet de enige, maar dit is wél het moment om er iets aan te doen. En dat kan! Je hebt zelf invloed op jouw inkomen voor later.

Wanneer er op jouw online pensioenpagina bij “Mijn pensioen” een vinkje staat voor de module Pensioen Extra, kan je met belastingvoordeel meer pensioen opbouwen. Dit noemen wij ook wel bijsparen. Je mag zelf kiezen of je bijspaart en met welk bedrag (tot aan je fiscaal maximum). Zo zorg je zelf voor meer pensioen!

Maakt de module Pensioen Extra geen onderdeel uit van de pensioenregeling van jouw werkgever? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het opbouwen van een individueel pensioen: open een pensioenrekening.

Wat levert bijsparen mij dan op?
Werknemers die bijsparen, sparen gemiddeld € 150,- bruto per maand bij. Goed om te weten: € 150,- bruto per maand is vaak maar € 90,- netto per maand. Oftewel slechts € 3,- per dag. Een klein bedrag, maar wat levert jou dat op? Zoals je hieronder ziet: hoe eerder je begint met bijsparen, hoe hoger de verwachte pensioenuitkering.

Verwachte uitkering*De verwachte uitkering is gebaseerd op een jaarlijks rendement van 4%, 0,5% aankoopkosten en 0,4% jaarlijkse beheerkosten. Bij de bruto/netto berekening is uitgegaan van een belastingpercentage van 40%.

Zijn er nog meer voordelen?
Zeker. Je hebt er zelf geen omkijken naar en hebt direct belastingvoordeel. Doordat de module Pensioen Extra via je brutoloon loopt, stort jouw werkgever extra premie in jouw pensioenpot bij Brand New Day. Naast het directe belastingvoordeel dat je daar nú al mee hebt, heb je daardoor ook alles op één plaats. Wel zo handig!

Ik wil bijsparen!
Wij helpen je graag. Bekijk de Pensioenplanner op MijnBND hoe jij jouw pensioeninkomen kan beïnvloeden. Wil je direct een vrijblijvende offerte ontvangen? Dat kan! Chat, mail (mijnpensioen@brandnewday.nl) of bel (020 – 75 85 355) gerust. Zo regel je dat je later ook echt kan genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.