Brand New Day ontvangt vergunning om collectief pensioen aan te bieden

  • Zeer lage kosten werkgever; vanaf € 25 per werknemer per jaar
  • Zeer lage kosten werknemer, waardoor deze meer pensioen opbouwt
  • Oproep aan andere aanbieders tot échte transparantie over kosten

Brand New Day opent vanaf vandaag ook haar deuren voor werkgevers. De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. (Brand New Day) een vergunning gegeven om collectieve pensioenen voor werkgevers aan te bieden. Met haar filosofie van zeer lage kosten en een on-Nederlandse service wil Brand New Day binnen 5 tot 10 jaar met haar Collectief minstens 10% marktaandeel veroveren op de gevestigde orde.

Tom Bottinga, algemeen directeur van Brand New Day Collectief: “Fantastisch dat wij nu ook bedrijven en hun werknemers van dienst kunnen zijn. Van klein tot groot: door onze lage kosten bouwen werknemers veel meer pensioen op. Het is een publiek geheim dat de gevestigde orde ook op de markt van de collectieve pensioenen veel te veel kosten in rekening heeft gebracht. Wij zijn daarom verheugd dat wij ook op deze markt de concurrentie kunnen aangaan.”

Lage kosten

Zowel voor de werknemer als de werkgever zijn de kosten bijzonder laag. Dit is belangrijk, omdat de hoogte van de kosten van grote invloed is op de hoogte van het pensioen. Een bedrijf kan haar medewerkers al een pensioen aanbieden vanaf € 25 per jaar. Ook de arbeidsongeschiktheid- en overlijdensrisicoverzekeringen worden tegen een scherp tarief aangeboden.

Oproep tot échte transparantie en eerlijkheid

Een gebrek aan transparantie en eerlijkheid heeft geleid tot de woekerpolisaffaire en de huidige vertrouwenscrisis tussen consument en verzekeraar. Alle aanbieders van collectief pensioen claimen tegenwoordig in hun communicatie dan ook ‘eerlijk’ en ‘transparant’ te zijn. Helaas is Brand New Day tot op heden bijna de énige aanbieder waarvan de tarieven voor het collectieve pensioen gewoon op de website na te lezen zijn. In het belang van werknemers roepen wij daarom alle aanbieders op om van hun beloftes geen loze marketingkreten te maken en hun tarieven volledig openbaar te maken.

Minimale administratieve rompslomp

Het systeem voor de Collectief is volledig nieuw gebouwd. Werkgevers kunnen onder andere online alle mutaties van hun personeel doorgeven. Alle mutaties worden realtime verwerkt. De werkgever én de werknemer hebben daarom altijd online inzicht in de actuele pensioensituatie. Hierdoor wordt de administratieve rompslomp en bijbehorende kosten voor bedrijven tot een minimum teruggedrongen.

Productaanbod

Werkgevers kunnen kiezen uit 5 modules om de pensioenregeling voor hun werknemers samen te stellen. Om vermogen op te bouwen kan ervoor gekozen worden alle werknemers een minimaal risico te laten lopen, volgens vooraf vastgestelde risicoprofielen te laten beleggen of hen volledige beleggingsvrijheid te geven. Door lifecyclebeleggen wordt vanaf 25 jaar voor de pensioendatum het aandelenrisico automatisch elk jaar een stukje afgebouwd.